Topp 10 biff i Oslo

Det er få ting som kan slå en saftig biff med noko åttåt! Entrecôte, t-bone, indrefilet eller ytrefilet – alle har sin favoritt. Kombinasjonen av aroma, tekstur og umami skaper en skikkelig fest for smaksløkene. Vi har samlet topp 10 biffrestauranter i Oslo, slik at du kan spise en saftig biff som smelter på tungen:

1. Bristol Grill Book Bristol Grill
Oslo

Bristol Grill

Bristol Grill omfavner den klassiske britiske stilen med tunge hvite duker og varme trefarger. Restauranten har en sesongbasert meny, men de har også god kunnskap om grillkunst. På deres à la carte finner man lekre kjøttretter som enhver biffentusiast vil gi stående applaus.

2. Grilleriet Book Grilleriet
Oslo

Grilleriet (Foto: grilleriet.no)

I Folketeaterpassasjen vil du bli møtt av en fortryllende duft av ulmende trekull. Grilleriet sier selv at grillen er hjertet i restauranten, og med mulighet for en temperatur på nærmere 1,100 grader er det alltid saftig kjøtt på menyen. Dette er en moderne restaurant der kokkene byr på nyskapning og spennende varianter av klassiske retter. Prøv deres entrecôte eller marmorerte indrefilet av okse for å virkelig kjenne smaken av umami.

3. Jarmann Gastropub Book Jarmann Gastropub
Oslo

Jarmann Gastropub (Foto: Jarmanngastropub.no)

Jarmann Gastropubs lokaler på Aker Brygge har en uformell stemning og et klassisk pubinteriør. Det gjør at du kan senke skuldrene og virkelig nyte deres matkreasjoner. Om dere er to-tre personer kan dere gå sammen om et herremåltid i deres tørrmodnede rib-eye. Tørrmodning gir kjøttet en unik kvalitet, både på smak, saftighet og mørhet!

4. Hereford Steakhouse Book Hereford Steakhouse
Oslo

Hereford Steakhouse (Foto: Signe Dons/Aftenposten)

Dette er kanskje det eneste stedet i Oslo der du får servert kjøtt med en egen stamtavle. Restaurant Hereford Steakhouses misjon er å levere det beste kjøttet til sine gjester, og derfor tilbyr de kjøtt fra Hereford-kyr, men også Aberdeen Angus-kjøtt. Biffhuset har lokaler med varm atmosfære midt i hjertet av «Tigerstaden».

5. se.ua Book se.ua
Oslo

se.ua

Restauranten se.ua holder til ved St. Olavs plass i Oslo. De har spesialisert seg på sharing style-mat, noe som gjør dette til en perfekt destinasjon for deg og partneren eller vennegjengen. Du kan plukke ut dine egne kjøttfavoritter på deres à la carte eller velge en show-meny som er deres egen sammensetning av flere retter. Interiøret er preget av skandinavisk design og gir en urban og varm følelse.

6. Opland Burger & Steak Book Opland Burger & Steak
Oslo

Opland Burger & Grill (Foto: Jan Tomas Espedal/Aftenposten)

«From farm to table» er Opland Burger & Grills mantra. Her får du servert førsteklasses kjøttstykker som er laget med en lidenskap for matkunst. Kjøttentusiaster vil føle seg som hjemme hos Opland, for de har en egen del i menyen som er dedikert til biff, tilberedt på restaurantens Josper grill. Biffmenyen gir deg mulighet til å ta en reise til alle verdensdeler for å oppleve ulike tolkinger av hvordan et kjøttstykke skal tilberedes.

7. Louise Restaurant & Bar Book Louise Restaurant & Bar
Oslo

Louise Restaurant & Bar

Louise Restaurant & Bar benytter seg av norske råvarer for å skape en matopplevelse for sine gjester. De holder til i moderne, maritime og stilrene lokaler på Aker Brygge. Dette er et perfekt avbrekk etter en lang dag med shopping og sightseeing i Oslos gater. Det frister kanskje med rødvinbraissert kjake av norsk storfe, eller kanskje en entrecôte fra deres kullgrill?

8. Lucky Bird Borgstadveien Book Lucky Bird Borgstadveien
Oslo

Lucky Bird Bogstadveien

Lucky Bird er Oslos lille mini-USA, og ingen er vel bedre bak grillen enn amerikanere fra «the deep south». Restauranten har autentiske, rustikke søramerikanske omgivelser og en meny med samme kjennetegn. Dette er teknisk sett ikke en biffrestaurant, men for en som elsker kjøtt er deres spareribs å anbefale. De smelter på tungen!

9. Kullt Book Kullt
Oslo

Kullt

Restaurenten har et eget modningsskap og benytter en argentinsk kullsort fra hvit quebracha, som setter en fyldig røykaroma, med hint av eik og hickory. Dette fremhever de beste smakene i kjøttet, som igjen gir en unik kulinarisk opplevelse. Kullt har sannsynligvis byens største innendørsgrill og har romslige og røffe lokaler ved Rådhusplassen. Et must for alle biffelskere!

10. Statholderens Mat & Vinkjeller Book Statholderens Mat & Vinkjeller
Oslo

Statholderens Mat & Vinkjeller (Foto: Helge Mikalsen/VG)

Dette er datterrestauranten til Michelin-restauranten Statholdergaarden. Under hvite kjellerhvelvingene fra 1600-tallet har de skapt et uformelt miljø med stilrent interiør og en varm atmosfære. På deres à la carte har de et utvalg av kjøttretter, blant annet entrecôte av kalv med haricot verts, spinat, løkkrem og béarnaise.

En Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name