Topp 10 frokost i Oslo

Man sier ofte at frokost er dagens viktigste måltid. Det skal gi deg energi for resten av dagen, være forfriskende, oppkvikkende, sunt og ikke minst velsmakende. Croissanter, ferskpresset juice, en varm kopp kaffe og godt brød er alle viktige komponenter for en god morgen. Og for å være helt ærlig; det er veldig deilig å kunne hoppe over havregrøten en gang i blant! Vi samlet de beste frokostene i Oslo.

1. Grand Café Book Grand Café
Oslo

Grand Café

Grand Café i Oslo åpnet dørene for første gang i 1874 og ble raskt stamstedet for kunstnere som Ibsen og Hamsun. De historiske lokalene kombinerer klassisk moderne interiør og de famøse veggmaleriene av Krogh.

2. Brasserie Paleo Book Brasserie Paleo
Oslo

Brasserie Paleo (Foto: Brasserie Paleo)

Brasserie Paleo tror på rene, ekte og nyskapende matopplevelser gjennom det paleolitiske kjøkken, bedre kjent som steinalderkjøkken. På deres frokostmeny finner man blant annet økologiske meieriprodukter, hjemmelaget surdeigsbrød, hjemmelagde salater og mye mer. En skikkelig sunn og god kickstart på dagen!

3. Bristol Grill Book Bristol Grill
Oslo

Bristol Grill (Foto: Thon Hotels)

I Hotel Bristols staselige lokaler finner man også hotellrestauranten Bristol Grill. På både dagtid og kveld lager de mat basert på hvilke råvarer som er i sesong. På morgenkvisten er det mulig å spise deres nydelige frokostbuffet, som inneholder alt man kan forvente av en førsteklasses hotellfrokost.

4. Grilleriet Book Grilleriet
Oslo

Grilleriet (Foto: Grilleriet)

Grilleriet serverer frokosten til hotellgjestene på Clarion Collection Hotel Folketeateret. Denne frokosten fikk 2. plass av 500 vurderte hotellfrokoster i kåringen av «Norges Beste Frokost» av Twinings Best Breakfast 2015. De holder til rett ved Youngstorget og har et moderne interiør, et perfekt bakteppe for en god frokost.

5. Albert Bistro Book Albert Bistro
Oslo

Albert Bistro (Foto: Albert Bistro)

Albert Bistro er en franskinspirert restaurant, både i interiør og i matveien. Det er nærmest en selvfølge at du får servert rykende ferske croissanter. I tillegg har de andre franske frokostklassikere, som Croque Monsieur eller Croque Monsieur. Alt dette kan nytes sammen med et glass ferskpresset juice.

6. Bølgen og Moi Briskeby Book Bølgen og Moi Briskeby
Oslo

Bølgen og Moi Briskeby

Hos Bølgen og Moi kan du fortære en bedre frokost fra deres à la carte fra torsdag til lørdag. Bak restaurantkonseptet står tidligere Bocuse d’Or-vinner Trond Moi. Bølgen og Moi serverer lekre retter som burgere, cæsarsalat, sharing-meny og mye mer. Lokalene ligger i en tidligere kraftstasjon fra 1942, og interiøret er inspirert av det industrielle og funksjonalistiske

7. La Brasserie – Mona Lisa Huset Book La Brasserie – Mona Lisa Huset
Oslo

La Brasserie – Mona Lisa-huset (Foto: Dan P. Neegaard/Aftenposten)

La Brasserie har muligens tenkt at «det enkle er ofte det beste» med frokostmenyen. Det er fordi retter som omeletter og egg med bacon udødelige klassikere som dagens første måltid. Restauranten ligger ved Grensen og er et tradisjonelt café-preget brasserie, akkurat som i Frankrike!

8. Nikay Book Nikay
Oslo

På lørdager og søndager har man muligheten til å booke bord til brusj hos den japanske/peruanske restauranten Nikay. «Nikkei» oppstod blant japanere som emigrerte til Peru på tidlig 1900-tall, og karakteriseres av rene smaker fra Japan blandet med friske peruanske influenser. Denne spennende kombinasjonen av mattradisjoner gjør at du får frokostmat med skikkelig punch.

9. Nighthawk Diner
Oslo

Nighthawk Diner (Foto: Trond Solberg/VG)

En ordentlig amerikansk diner, midt på Grünerløkka? Dette er selvsagt Nighthawk Diner! Jan Vardøens dinersuksess er ifølge jungeltelegrafen en av Oslos beste frokoststeder. På frokostmenyen finner du amerikanske pannekaker med lønnesirup, omeletter og andre frokostkreasjoner fra statene. Nytes best sammen med a cup of joe!

10. Tranen
Oslo

Tranen (Foto: Åpent Bakeri/Tranen)

Tranen serverer håndverksbakeri som bygger på tradisjoner og naturlige råvarer. Du får kvalitetskaffe, sandwicher og bakverk som gir helten mat og drikke, slik at han/hun duger hele formiddagen! I Tranens lokaler har det siden 1921 vært en moderne, billig og vakkert utstyret folkerestaurant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name