Topp 10 gourmetrestauranter i Oslo

Vi mennesker er nysgjerrige, eventyrlystne og sultne på nye sanseopplevelser. For matelskere er derfor et besøk hos en gourmetrestaurant en reise i seg selv, fordi man blir tatt usedvanlig godt vare på og får servert drikke- og matkombinasjoner man sjeldent har opplevd tidligere i fjerne og nære land. Kokker, servitører og vinkelnere som vier sitt yrkesliv til å skape matopplevelser for andre har opparbeidet en kunnskap om faget sitt som gjør at disse besøkene er vel verdt det. Derfor har vi samlet ti av de beste gourmetrestauranter man kan finne i Oslo:

1. BA 53 Book BA 53
Oslo

BA 53, Oslo

BA53 holder til på Bygdøy allé, blant kastanjetrær og flotte bygårder på Frogner. Sammen med et rustikt interiør blir det en lun og fin atmosfære. Du kan velge mellom flere smaksmeny og à la carte, der du får røff og leken mat laget på norske råvarer.

2. Fru K Book Fru K
Oslo

Fru K, Oslo (Foto: Marte Garmann, Spisekartet.no)

Fru K er hotellrestauranten til luksushotellet The Thief. Rett ved Astrup Fearnley-museet og mellom kanalene på Tjuvholmen ligger gourmetrestauranten som har en klar forkjærlighet for smaker fra havet og nordiske ingredienser. Interiøret er behagelig og har et luksuriøst preg, ispedd samtidskunst og lekre møbler.

3. Restaurant Fjord Book Restaurant Fjord
Oslo

Restaurant Fjord, Oslo

På andre siden av gaten av Nasjonalgalleriet finner du Fjord. Med sine klare blåtoner og en frisk tilnærming til interiør satser denne restauranten på sjømat. Du finner ikke noe rødt kjøtt på menyen, men heller smekre retter med skate, breiflabb og håbrann som er like vakre som fjordene i Hardanger.

4. Restaurant Eik Book Restaurant Eik
Oslo

Restaurant Eik, Oslo

Restaurant Eik er en av to restauranter i hovedstaden som har fått tildelt tittelen «bib gourmand» i Michelin-guiden for 2017. Det innebærer at de serverer eksepsjonell mat til en god pris. Eiks meny oppdateres ukentlig og de setter en høy standard på råvarene og rettene som gjesten får servert. Kort fortalt: mat i verdensklasse som ikke svir på pengepungen.

5. Plah Book Restaurant Plah
Oslo

Plah, Oslo

Kjøkkensjefen på Plah, Terje Ommundsen, er kjent som Norges beste thaikokk og steller i stand et thailandsk festmåltid for gjestene. De serverer smaksbomber fra det kontemperære thailanske kjøkkenet, der smaksmenyen tar deg fra sør til nord og øst til vest i det sørasiatiske landet. I sine stilfulle lokaler på Majorstua får du garantert et godt måltid i en avslappet atmosfære.

6. Cru Restaurant Book Cru Restaurant
Oslo

Cru Restaurant, Oslo

Cru serverer moderne britisk mat iblandet litt fransk og litt nordisk. Michelins anmeldere lot seg imponere av denne uvanlige komposisjonen og beskriver restauranten som lekker og uformell. Interiøret er rå, med murstein, peis og mørke detaljer – helt ypperlig på en sensommer- eller høstkveld.

7. De Fem Stuer Book De Fem Stuer
Oslo

De Fem Stuer, Oslo

På toppen av Oslo finner du De Fem Stuer. I ærverdige Rica Holmenkollen Park finner du denne praktfulle restauranten med et nasjonalromantisk interiør. På menyen kan du velge mellom Flora eller Fauna der du enten får snadder fra planteriket eller hav og land, mens du nyter utsikten fra Holmenkollåsen.

8. Argent Restaurant Book Argent Restaurant
Oslo

Argent Restaurant

I det storslåtte Operabygget finner du Argent Restaurant. De komponerer nøye sammensatte menyer etter årstidene, med en kjærlighet for kokkekunst og kvalitet. Interiøret er preget av hvit marmor og et stilrent møblement, samtidig som atmosfæren er lun og rolig. Dette er en perfekt oppvarming til en forestilling eller kun som et festmåltid.

9. Statholdergaarden Book Statholdergaarden
Oslo

Statholdergaarden (Foto: DeHistoriske.com)

Michelin har tildelt denne gourmetrestauranten en stjerne i deres verdenskjente restaurantguide! På Statholdergaarden har de fokus på kvalitetsråvarer fra Norge og serverer både à la carte og smaksmeny i kryssningen mellom klassisk og moderne. Restauranten holder til i fasjonable lokaler fra 1640-årene og har et stilrent interiør og det som kanskje er Nord-Europas vakreste stukkatur i taket.

10. Statholderens Mat & Vinkjeller Book Statholderens Mat & Vinkjeller
Oslo

Statholderens Mat & Vinkjeller (Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet)

Statholderens Mat & Vinkjeller er Statholdergaardens uformelle, og hakket rimeligere, lillebror. Deres spesialitet er en 10 retters meny som skifter tema hver sjette uke. Bygget er fra 1600-tallet og du sitter under en lekker kjellervelving mens du lar smakssansene leske seg med vin i verdensklasse og mat laget med lidenskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name