Intervju med Bent Stiansen på Michelin-restauranten Statholdergaarden

Restaurant Statholdergaarden i Oslo beholdt sin Michelin-stjerne i årets Michelin Guide. Statholdergaarden er innredet i vakre lokaler fra 1640 og serverer klassiske smaker fra norske råvarer av høyeste kvalitet. Vi delte ut årets Michelin-plakett til Statholdergaardens eier Bent Stiansen og tok en matbit med han.

Statholdergaardens eier Bent Stiansen

Gratulerer med stjernen! Hva betyr det for deg å ha en Michelin-stjerne?

Det betyr veldig mye for oss! Både for restauranten og personalet. Det er en annerkjennelse av det nivået vi forsøker å strebe etter hver eneste dag. Vi er et team som produserer Statholdergaarden, så selv om det er jeg som er synlig i media så har jeg et helt fotballag med opptil 40 mennesker bak meg.

Trender også komme og gå i mat, hvilke trender tror du vi vil se mer i Michelin restauranter?

Jeg vil gjerne svare slik Paul Bocuse svarte. Han var den som har hatt 3 stjerner lengst i hele verden. Han sier at det finnes bare ett godt kjøkken, det gode kjøkkenet. Det vil alltid være trendy, og det dårlige kjøkkenet vil forsvinne. I det legger han at uansett hvilken nisje du er i, hvis du lager et godt distinkt kjøkken, så vil du ha suksess.

Men hvis du følger og kopierer trendene, så klarer du aldri å gjøre det godt nok i forhold til de som starter trendene. Når det er sagt; Jeg aner ikke hva trendene er, jeg aner ikke hva trendene blir. Jeg forsøker bare å lage god mat.

Hvilken rett på menyen din er din personlige favoritt?

Det har jeg faktisk ikke. Om jeg skulle ha en personlig favoritt så ville jeg sagt smaken. Fordi vi skifter meny hver 4.-5. uke. Da kaster vi alle rettene vi har laget, og starter med nye retter. Vi er flinke med sauser, mye komplekse smaker. Og det er det jeg tror identifiserer oss. Men en restaurant er så mye mer enn bare maten. Det er miljøet, servicen, interiøret, stemningen, opplevelsen. Det er opplevelsen vi vil selge.

Hvordan ser fremtiden på Restaurant Statholdergaarden? Satser du på nok en stjerne?

Vi skal kjempe for det vi har. Hver eneste dag. For hver eneste tallerken. Og yte vårt beste for hver eneste gjest. Det er ikke vi som bestemmer hvordan ting utvikler seg, det er de høye herrer og damer i Michelin. Men vi skal i hvert fall gjøre vår innsats til å være ærlig ovenfor det produktet vi liker og står inne for.

Book Statholdergaarden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name