Topp 10 lunsj i Oslo

Noen ganger er det deilig å droppe brødskiva med gulost og heller unne seg noe virkelig godt til lunsj. Etter en lang morgen på kontoret, eller som en pustepause fra shoppingrunden i hovedstaden er en god og sunn lunsj viktig for å få opp blodsukkeret. Spørsmålet som gjenstår er hva og hvor man skal spise! Derfor har vi plukket ut 10 anbefalinger til lunsjrestauranter i Oslo:

1. Hanami Book Hanami
Oslo

Hanami

Hanami ligger flott til på Tjuvholmen, bare et steinkast fra Aker Brygge. Restauranten serverer japansk fusion og på menyen finner man en blanding av Izakaya, sushi og annen japansk tapas som er ment for å dele. Ingen vil si noe om du strekker hånden over for å smake på sidemannens rett. På norsk oversettes Hanami til «å kikke på blomster», ganske passende når man nyter vår- og sommersolen mens man titter på båtene som putrer forbi.

2. Den Glade Gris Book Den Glade Gris
Oslo

Den Glade Gris

Denne bør du besøke om du er på utkikk etter en god lunsj sentralt i Oslo. Den Glade Gris ligger ved Holbergs plass og passer perfekt for deg som vil ha en billig og velsmakende lunsj i en uformell setting. All maten er hjemmelaget og laget med kjærlighet, og kan skylles ned med et rikt utvalg av øl og vin.

3. Xich Lo Book Xich Lo
Oslo

Xich Lo

Et lite stykke Asia, rett ved Egertorget! Xich Lo kombinerer tradisjonell matlagning fra Vietnam med et velmenende nikk til den gamle kolonimakten Frankrike. Resultatet blir en smakskombinasjon få kan slå, og er både sunt og velsmakende. På lunsjmenyen finner man blant annet den tradisjonsrike nuddelsuppen pho, asiatisk ribbe og andesalat.

4. Brasserie Paleo Book Brasserie Paleo
Oslo

Brasserie Paleo

Som navnet tilsier har Brasserie Paleo omfavnet «steinalder-dietten». Her unngår de bearbeidet mat og har en lidenskap for kvalitetsråvarer som er kortreiste, økologiske og økologiske. Med denne innpakningen får du blant annet klassiske smørbrød med en moderne vri. Skal du spise en sunn lunsj i Oslo sentrum er dette stedet å besøke.

5. Grand Café Book Grand Café
Oslo

Grand Café Oslo

Ærverdige Grand Café fikk i fjor en ansiktsløftning etter at restaurantens nye eiere tok over. Nå kan du nyte et bedre lunsjmåltid i en historisk innpakning – i samme lokaler som Ibsen, Hamsun og Kristianiabohemen hentet sin inspirasjon. Grand Café har en sunn og norsk lunsjmeny, men har også hentet inspirasjon fra resten av verden. Cafeen ligger midt i Karl Johan, rett ved Stortinget.

6. Thief Foodbar Book Thief Foodbar
Oslo

Thief FoodBar

Om du spankulerer nedover Aker Brygge og er på utkikk etter lunsjrestauranter i Oslo er Thief Foodbar et godt valg. Stordalens flaggskip The Thief ligger på Tjuvholmen (derav navnet), helt ytterst på Aker Brygge. Luksushotellet har ikke spart på kruttet i matveien og matbaren beskrives som hotellets hjerte og sjel. The Thief satser på en avslappet atmosfære, der man kan nyte maten både på terrassen og inne i baren. Menyen på Theif Foodbar er moderne og kreativ – alt fra pasta med fersk trøffel til steak glasert med sort hvitløk. Avslutt måltidet med noe søtt – popcornis med karamellisert popcorn eller bananis med yoghurtmarengs!

7. Stock Book Stock
Oslo

Stock Restaurant

Stock finner du ved Barcode i Bjørvika. Restauranten har fokus på sunn og god mat, noe som resulterer i en både sunn og billig lunsj i Oslo sentrum. I Stocks inspirerende og trendy lokaler kan du senke pulsen og velge og vrake fra deres tidsriktige meny.

8. Kolonialen Book Kolonialen
Oslo

Kolonialen (Foto: Signe Dons, Aftenposten)

Kolonialen kaller seg en nabolagsrestaurant og ligger på Bislett. Restauranten er startet av folk som tidligere har jobbet på topprestauranter i Oslo og har fått gode anmeldelser siden oppstarten. På Kolonialen er det uformelt og interiøret har en god kombinasjon av nytt og gammelt. Med sin bakgrunn fra gourmetrestauranter er det ambisiøse og moderne lunsjretter som nytes i hjemmekoselige lokaler.

9. Bølgen og Moi Tjuvholmen Book Bølgen og Moi Tjuvholmen
Oslo

Bølgen og Moi Tjuvholmen

De fleste kjenner til merkevaren Bølgen og Moi, og deres restaurant på Tjuvholmen kan garantere en god lunsj. Brasseriet på har sjøutsikt og sol gjennom hele dagen. Bølgen og Moi er opptatt av kombinasjonen god mat og drikke med kunst og kreativitet og har derfor fått lokalene tegnet og innredet av Radius Design og dekorert med kunstverk av Per Fronth. De har en franskinspirert lunsjmeny med kvalitetsråvarer.

10. Cargo Book Cargo
Oslo

Cargo Restaurant

Etter badeturen på Sørenga kan du ta en bedre lunsj på Cargo. De har en helitaliensk profil; fabelaktig mat, god service, morsom innredning og en klassisk meny. Varm opp ganen med antipasti, nyt en napolitansk pizza stekt i steinovn og legg et lokk på måltidet med en tiramisu. Molto bene!

Etter at maten er konsumert kan du ta dagens andre bad eller spasere videre langs Oslos beste havnepromenade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name