Topp 10 restauranter med fantastisk utsikt

En god matopplevelse gjør seg alltid best i kombinasjon med en flott utsikt – enten det er til den skinnende Oslofjorden, til stolte Akershus Festning eller ut mot et yrende bybilde. Oslo har mange vakre utsiktspunkter å ta av og det kan være vanskelig å vite hva man egentlig er ute etter. Vi har derfor noen tips til restauranter rundt om i hovedstaden hvor man kan nyte et glass eller en bedre middag til førsteklasses utsikt. Er vi heldige med været utover høsten kan også flere av restaurantene by på ypperlige uteserveringer.

1. De Fem Stuer Book De Fem Stuer
Oslo

Historiske De Fem Stuer ligger plassert i hjertet av hotellet Scandic Holmenkollen Park, med en helt unik utsikt ut over Oslo by. I tillegg er man omringet av skogen rundt hederlige Holmenkollåsen. Denne særegne restauranten har en meny basert på ferske norske råvarer – både fra plante- og dyreriket. Nyt sesongens beste råvarer eller benytt dere av restaurantens populære lunsjbuffet, samt en mer barnevennlig buffet.

2. Festningen Restaurant Book Festningen Restaurant
Oslo

I gangavstand fra Karl Johan finner du sagnomsuste Festningen Restaurant, lekkert plassert på festningsvollene til Akershus Festning. I bygget, som dateres tilbake til 1834, kan du spise sesongbaserte råvarer og dagens spesialiteter til panoramautsikt over Aker Brygge og Oslofjorden.

3. Ling Ling Hakkasan Book Ling Ling Hakkasan
Oslo

Ling Ling Hakkasan er kjent for sin asiatiske mat inspirert av det populære konseptet «izakaya», en japansk variant av en typisk irsk bar. Denne arkitektoniske perlen har en utrolige utsikt til fjord, Aker Brygge, Akershus festning og Tjuvholmen. Menyen består av kantonesisk mat, komponert med lokale råvarer. Om det ikke skulle friste med mat finnes det også flere barer i bygget for en mer avslappet stemning.

4. Coyo Book Coyo
Oslo

Meksikanske Coyo ligger på Sørenga og titter ut på en nærmest uslåelig utsikt over Oslofjorden og byen. Her får du autentisk meksikansk mat i moderne lokaler med sitteplasser både ute og inne. På Coyo kan du velge mellom å dele på diverse småretter eller å gå for en av hovedrettene – for eksempel en av husets spesialiteter som konfitert svineknoke. Dette er også restauranten hvor en crunchy sombrero fylt med hvit sjokolade- og tequilamousse står på menyen.

5. Ekebergrestauranten Book Ekebergrestauranten
Oslo

Hvis du vil spise et måltid til en utsikt som tårner over åsen i Bjørvika og dekker Oslofjorden, byen og Operahuset, så er Ekebergrestauranten perfekt for deg. Restauranten har en variert meny som strekker seg fra småretter til en mer eksklusiv syvretters. På kjøkkenet blandes det moderne med det klassiske, med stort fokus på fisk og sjømat.

6. Thief  Roof Foodbar  Book Thief Roof Foodbar
Oslo

På takterassen til luksuriøse THE THIEF Hotell finner du grillrestauranten Thief Roof Foodbar. Godt plassert mellom det ikoniske Astrup Fearnley-museet, kanalene på Tjuvholmen og Oslofjorden har man svært god utsikt som kan kombineres med herlige grillretter, spekemat, ferske østers eller annen sjømat.

7. Sanguine Brasserie  Book Sanguine Brasserie
Oslo

For et måltid med tærne nesten dyppende i Oslofjorden, er Sanguine Brasserie stedet å gå. Skulle været tilsi det har brasseriet en fantastisk uteservering hvor både mat og noe godt i glasset kan nytes. På menyen finner du fransk, folkelig mat. Sanguine ligger et steinkast unna Oslo S og er et naturlig valg i forbindelse med en helkveld i Operaen.

8. Seaport Restaurant  Book Seaport Restaurant
Oslo

Seaport er en middelhavsinspirert restaurant midt på Sørenga, med vakker utsikt over Operaen og Oslofjorden. På menyen står middelhavs-grillretter og «meze» (en form for arabisk tapas), og det hele kan inntas i et koselig lokale eller på uteserveringen helt i vannkanten av fjorden.

9. Café Skansen Book Café Skansen
Oslo

Café Skansen ligger i en flott bygning fra 1800-tallet, plassert på Christiania Torg i Kvadraturen. Her kan du skue utover både Rådhusplassen og Kontraskjæret mens du spiser kontinental husmannskost med en nordisk vri. Lokalet har en lun stemning som passer fint til kjølige kvelder, og er du heldig kan du ta deg et glass på uteserveringen mens du skuer opp på mektige Akershus Festning.

10. Holmenkollen Restaurant Book Holmenkollen Restaurant
Oslo

Med sin over 100 år lange historie og fantastiske utsikt over Oslofjorden er Holmenkollen Restaurant et godt valg. Her kan du godte deg med skandinaviske og internasjonale klassikere i Oslos kanskje fineste kulturarv. Restauranten gir en behagelig atmosfære i vakre naturomgivelser.

En Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name