Topp 10 restauranter ved Oslofjorden

Oslofjorden strekker seg 12 mil sørover fra hovedstaden. Denne lange åra med skjærgård er muligens Norges vakreste plass i sommermånedene og kombinerer sjøsprøyt, sol og late dager på båten. Når sola steiker og dagens fjerde bad er gjennomført er det viktig å fylle opp magen med velsmakende kvalitetsmat. Vi har samlet topp 10 restauranter ved Oslofjorden:

1. Havnekroa Oscarsborg Book Havnekroa Oscarsborg
Drøbak

Havnekroa Oscarsborg

Havnekroa Oscarsborg ligger på Kaholmen utenfor Drøbak. På øya finner du ærverdige Oscarsborg festning. Nyt en bedre middag på Havnekroa Oscarsborg hvor du får en vidunderlig italiensk pizza, sjømat og husets hamburger rett fra grillen. Det er herlig uformelt og med en utsikt få kan slå.

2. Festningen Restaurant Book Festningen Restaurant
Oslo

Festningen Restaurant

Festningen Restaurant holder til på festningsvollen til Akershus Festning. Restaurantens uteservering kombinerer det beste fra to verdener: rustikk mat laget med kjærlighet for kvalitetsråvarer og historiske omgivelser med en uslåelig utsikt ut over Oslofjorden.

3. Albert Bistro Book Albert Bistro
Oslo

Albert Bistro, Aker Brygge

Albert Bistro ligger godt til på Aker Brygge, med utsikt til Akerhus Festning og Oslofjorden. Albert er helfransk, noe som betyr at de serverer rustikk mat, har en åpen kjøkkenløsning og franskinspirert interiør. Det er som din gamle franske bestemor åpnet en restaurant midt i byens indrefilet.

4. Lofoten Fiskerestaurant Book Lofoten Fiskerestaurant
Oslo

Lofoten Fiskerestaurant, Aker Bygge

Som gjest på denne maritime restauranten får du utsikt til øyene utenfor Oslo, samtidig som du kan konsumere gourmetmat av ferske råvarer. Som navnet tilsier har restauranten spesialisert seg på sjømat, perfekt for sommerdager i hovedstaden.

5. Tjuvholmen Sjømagasin Book Tjuvholmen Sjømagasin
Oslo

Tjuvholmen Sjømagasin (foto: Spisekartet.no)

Med en lidenskap for fisk og skalldyr får du en à la carte spekket med sesongbaserte retter som vil gi deg vann i munnen. Tjuvholmen Sjømagasin gir også gjestene muligheten til å velge blant levende hummer og kongekrabber som svømmer i akvariet ved hovedinngangen.

6. Skur 33 Book Skur 33
Oslo

Skur 33, Aker Brygge (Foto: DN)

«Skuret» ligger ved foten av Akerhus Festning, på motsatt side av Aker Brygge. Her kjenner man den sommerlige lukten av saltvann og italiensk mat. På Skur 33 har de spesialisert seg på sjømat og pizza. Sjømaten grilles på en italiensk fiskegrill og pizzaen kommer rykende fersk ut fra husets vedfyrte ovn. Hvorfor ikke avrunde måltidet med litt søt gelati?

7. Bølgen og Moi Høvikodden Book Bølgen og Moi Høvikodden
Bærum

Bølgen og Moi Høvikodden (Foto: Aftenposten/Monica Strømdahl)

Alle sanser kan bli stimulert ved et besøk på denne restauranten. Bølgen og Moi Høvikodden holder til ved Henie Onstad Kunstsenter. Veggene er dekorert av kunst som husets kunstkurator selv har plukket ut og menyen gir deg mulighet til å velge mellom enkle tapasretter, plukk og miks eller fine dining. Med andre ord vil dine fem sanser få masser av snacks å bryne seg på.

8. Hvalstrand Bad Book Hvalstrand Bad
Asker

Hvalstrand Bad, Asker (Foto: Simen D. Thornquist/Budstikka)

Siden 1934 har strand, sjøliv og herlig mat lokket badegjester til Hvalstrand Bad i Asker. Bygget er et klassisk eksempel på fransk funksjonalisme og ble fredet i 1996. Du kan gå kylling fra Sandefjord, øl fra Drammen og økologisk urfe fra Asker, samtidig som du hører bølgeskvulpene fra fjorden og kjøler deg ned med noe kaldt i glasset.

9. Ingierstrand Bad Restaurant Book Hvalstrand Bad
Oppegård

Ingierstrand Bad Restaurant, Oppegård

Ingierstrand Bad ble for første gang åpnet i 1934 og sjøbadet er tegnet to av de fremste arkitektene innenfor norsk modernistisk arkitektur og har et moderne og stilrent interiør. Restauranten og badestedet ligger ikke langt fra Oslo sentrum og tilbyr en à la carte-meny med sjømat og grillretter, i tillegg til fingermat.

10. Olivia Tjuvholmen Book Olivia Tjuvholmen
Oslo

Olivia Tjuvholmen, Tjuvholmen (Foto: Fartein Rudjord/Aftenposten)

Olivia er et vaskekte pizzeria og trattoria med ærlig italiensk mat. Start helkvelden med litt antipasti, før du bestiller en pizza bianca med chevre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner. Eventuelt kan du gå for både primi og seconde piatti!

2 Kommentarer

Lars Eriksrud

Tjuvholmen Sjømagasin har egne plasser rett utenfor vinduene. Av den grunn har vi valgt denne restauranten mange ganger.

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name