Topp 10 romantiske restauranter i Oslo

Tente lys, røde roser, god mat og leskende drikke. Finnes det noe bedre enn å dele dette sammen med den du elsker? I jungelen av spisesteder i hovedstaden er det ikke alltid like lett å finne stedet som har både romantiske omgivelser og mat som komplimenterer stemningen. Derfor har vi plukket ut topp ti romantiske restauranter i Oslo, slik at dere kan nyte hverandres selskap over et fortreffelig måltid:

1. Park29 Book Park29
Oslo

Park29

I ParkveienFrogner ligger en av byens eldste trevillaer og det er her finner man gourmetrestauranten Park29. I historiske lokaler, som mildt sagt kler adjektivet herskapelig, kan du oppleve kokkekunst av ypperste klasse. Maten gir tydelige nikk til italienske og franske mattradisjoner, mens den store vinkjelleren har årganger fra Tyskland, Spania, Italia og Frankrike. Kort oppsummert får du søreuropeisk romantikk, midt i Oslo sentrum.

2. Campo de Firori Book Campo de Fiori
Oslo

Campo di Firori. Foto: Visitoslo.com

Campo di Fiori er oppkalt etter et torg nære Piazza Navona i Roma. Den italienske hovedstaden er kjent som et av de mest romantiske stedene i verden, og da er det ikke rart at restauranten ønsker å gjenskape den romerske stemningen og herlig italiensk mat. Interiøret er arkadisk og maten er helitaliensk. Du får pastaretter, grillretter og andre italienske klassikere laget på kvalitetsråvarer. I vinkjelleren har Campo di Fiori drikkevarer laget på det ypperste av italienske druer.

3. Brasserie Blanche Book Brasserie Blanche
Oslo

Brasserie Blanche. Foto: Blanche.no

Dette brasseriet holder til i et vakkert murbygg som i gamledager ble brukt som stall. I dag er det et sted for kulinariske opplevelser du kan dele med partneren din. Restauranten ligger mellom Slottet og Majorstua og har en klar fransk profil. Franskmenn har gjennom århundrer bevist at kjærlighet og matkunst er blant deres beste kvaliteter og derfor er Brasserie Blanche et perfekt sted for en romantisk aften. Interiøret er rustikt og hjemmekoselig og du får servert klassiske og spennende retter.

4. Eik Annen Etage Book Eik Annen Etage
Oslo

Eik Annen Etage

Blant lysekroner og søyler serverer Eik Annen Etage gourmetmat som er i en klasse for seg selv. Hver uke oppdateres deres femrettersmeny for å passe årstidene og hvilke råvarer som er i sesong. Den eksklusive atmosfæren, inspirerende kokker og kunnskapsrike servitører gjør restauranten til et perfekt sted for en helaften for deg og kjæresten.

5. Plah Restaurant Book Plah Restaurant
Oslo

Plah Restaurant

Kjøkkensjef hos Plah, Terje Ommundsen, er kjent som Norges beste thaikokk og serverer kontemporær thaimat. I stilrene lokaler på Majorstua har de de siste 13 årene opparbeidet et renommé som en av Skandinavias beste thairestauranter. På Plah får du asiatiske smaksbomber, enten det er en frisk salat, fiskeretter eller kjøttretter før måltidet avsluttes med noen søte overraskelser.

6. Stock Book Stock
Oslo

Stock

Stock holder til i Oslos indrefilet, nemlig Barcode i Bjørvika. Stocks lune lokaler i Bjørvika er preget av skinn, gyllent tre med behagelig akustikk og store glassflater. Restauranten har en à la carte med klassiske retter som entrecôte, kamskjell og kveite. Restauranten har også røtter i Notodden i Telemark, der de dyrker egne grønnsaker og bær og har egen kalveoppdrett. Med andre ord er det kvalitetsråvarer og en lidenskap for matopplevelser som er drivkraften hos Stock.

7. Baltazar Book Baltazar
Oslo

Baltazar. Foto: Simen Grytøyr/DN

Baltazar ligger et steinkast unna Karl Johans gate og er det nærmeste du kommer Italia i Norge. Menyen er helitaliensk og passer perfekt for deg som har amorøse ambisjoner for kvelden. Restaurantens à la carte gir deg muligheten til å varme opp med antipasti før du begir deg ut på både primi piatti og secondi piatti. På Baltazar serveres risotto, fersk pasta og «slow food» laget av gode råvarer i en avslappet og komfortabel sfære.

8. 34 Restaurant & Skybar Book 34 Restaurant & Skybar
Oslo

34 Restaurant & Skybar

I 34. etasje på Oslo Plaza får du Oslos beste panoramautsikt. 100 meter over bakken kan du og partneren dele et måltid av skyhøy kvalitet. Restauranten er et moderne hotellbrasserie med klassiske og velsmakende retter med en nordisk vri. Her kan dere senke skuldrene og nyte høstens vakre solnedganger i stilige lokaler.

9. Kolonialen Book Kolonialen
Oslo

Kolonialen Foto: Restaurantguiden/Osloby

Kolonialen omtaler seg selv som en «nabolagsrestaurant», noe som betyr at du får en avslappet atmosfære, trendy interiør og god mat. Kokkene og eierne har erfaring fra gourmetrestauranter, og det gjenspeiles i den velsmakende nordiske menyen. Bestill 3-5 retter og la de kunnskapsrike servitørene finne en passende vin til retten.

10. Jacob Aall Brasserie & Bar – Majorstua Book Jacob Aall Brasserie & Bar – Majorstua
Oslo

Jacob Aall Brasserie & Bar – Majorstua

Jacob Aall er et moderne brasserie som har lokaler på Majorstua. Tar du med deg partneren kan dere begynne med et glass musserende, fortære noen klassiske retter for så å ta et glass til fra restaurantens vinutvalg. Du vil bli møtt av en varm og folkelig atmosfære der dere kan få litt kvalitetstid sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name