Topp 10 sunne restauranter i Oslo

Det finnes masser av sunne og økologiske restauranter som tilbyr deg et festmåltid som ikke går løs på dietten, vekten, detoxen – eller hva du enn måtte ha som nyttårsforsett. Derfor har vi plukket ut topp 10 sunne restauranter i Oslo:

1. Mehfel Book Mehfel
Oslo

Mehfel (Foto: Signe Dons/Aftenposten)

Denne pakistanske restauranten fokuserer på kvalitetsråvarer og retter fra Punjab og nærliggende områder i Pakistan. Indisk og pakistansk mat bruker gode grønnsaker, frukt og sjømat. Innredningen er preget av tradisjonell kunst og er med på å skape en ekte pakistansk atmosfære.

2. Brasserie Paleo Book Brasserie Paleo
Oslo

Brasserie Paleo

Brasserie Paleos konsept er basert rundt «steinalder-dietten». Her unngår de bearbeidet mat og har en lidenskap for kvalitetsråvarer som er kortreiste og økologiske. Skal du spise en sunn lunsj eller middag i Oslo sentrum er dette en innertier.

3. Tjuvholmen Sjømagasin Book Tjuvholmen Sjømagasin
Oslo

Tjuvholmen Sjømagasin

Helt på tuppen av Aker Brygge finner du Tjuvholmen Sjømagasin. Sjømat er en sunn proteinkilde, så denne sjømatspesialisten er et godt alternativ for en frisk og god middag. Konseptet er delt opp i ulike opplevelser: en restaurant, et chambresepareé og en fisk-og delikatesseforretning. Nyt et måltid med utsikt til Oslofjorden, for så å kjøpe med deg ferske råvarer til middag neste dag!

4. Nøkken Book Nøkken
Oslo

Nøkken (Foto: Nøkkenoslo.no)

Nøkken har de spesialisert seg på den gastronomiske delen av norsk kulturarv. Det innebærer tradisjonelle retter laget på økologiske råvarer. Restauranten har flere vegetariske alternativer på menyen. Dette er et hjemmekoselig spisested med et røft interiør.

5. Restaurant Fjord Book Restaurant Fjord
Oslo

Restaurant Fjord

Kan man si gourmet og sunn mat i samme setning? Ja, mener Restaurant Fjord. Midt i Oslo sentrum ligger den kritikerroste gourmetrestauranten Restaurant Fjord, åpnet av kokken Ole Jonny Eikefjord. Interiøret er stilrent med blå detaljer, et tydelig nikk til den norske naturen.

6. Lofoten Fiskerestaurant Book Lofoten Fiskerestaurant
Oslo

Lofoten Fiskerestaurant

Lofoten Fiskerestaurant gode og næringsrike gourmetretter som står i fokus. Lofoten er et kvalitetsstempel de er stolte av å smykke seg med, så her får du sunn sjømat som serveres på delikat og lekkert vis. Spisestedet ligger på Aker Brygge og gir god utsikt til havnen og Oslofjorden.

7. Riwaj of India Book Riwaj of India
Oslo

Riwaj of India (Foto: Hilde Unosen/Dagsavisen)

Indisk mat byr på linser, grønnsaker og frukt som er godt for kroppen. Riwaj of India ønsker å fremheve indisk matkultur fra foten av Himalaya til den varme kysten. Interiøret er luftig, naturlig lyssatt og har varme farger.

8. Der Peppern Gror

Der Peppern Gror (Foto: Luca Kleve-Ruud/DN)

Der Peppern Gror har gode kjøtt- og vegetarretter som ser forbi de tradisjonelle rettene man forbinder med «vanlige» indiske restauranter. Glem tikka masala og prøv heller gool gappe eller aloo tikki! Med et rustikt og hjemmekoselig interiør er dette en sikker vinner.

9. OSLO RAW

OSLO RAW (Foto: Osloraw.no)

Raw food går ut på å ikke varmebehandle eller spise prossessert mat. Denne kafeen på Adamstuen har dedikert seg til å tilby enkle, men velsmakende og sunne retter. De har både salater, grøt, chiapuddinger og smoothier som er helt rå. Interiøret er herlig skandinavisk og fresht.

10. The Kasbah

The Kasbah (Foto: Osloby.no)

Finner man byens beste falafel på Alexander Kiellands plass? Kasbah tilbyr ulike retter fra midtøsten, men har spesialisert seg på hummus og falafel. Her kan du senke skuldrene i en tilbakelent atmosfære og nyte en av deres deilige vegetarretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name