Topp 10 asiatiske restauranter

Asiatisk mat er noe vi nordmenn er veldig glad i. Vi takker sjeldent nei til en fløyelsmyk masalasaus, fersk kvalitetsfisk, rykende varme og smakfulle supper eller sprøstekte vårruller. Oslo byr på et bredt utvalg av asiatisk mat av ypperste klasse, uansett hva du måtte ha lyst på. Vi har derfor samlet topp 10 asiatiske restauranter i storbyen. Disse tilbyr alt fra førsteklasses sushi til asiatisk gatemat, autentiske grillretter og lekre småretter. Nyt det!

1. Hanami Book Hanami
Oslo

Ved vannkanten på Tjuvholmen finner du toppmoderne Hanami. Den japanske fusionrestauranten tilbyr et bredt spekter av tradisjonell japansk mat i et naturinspirert lokale. Om du er i grillhumør kan du se de erfarne kokkene grille kjøtt og fisk foran deg i kjent japansk robata-stil. Om det derimot frister mer med noe lettere har restauranten også et stort utvalg sushi på menyen. Nyt asiatisk kvalitetsmat til en fantastisk utsikt over Oslofjorden.

2. Sabaki Book Sabaki
Oslo

I elegante lokaler i kjelleren på Paleet ligger japanske Sabaki. På denne restauranten er den visuelle opplevelsen nesten like viktig som den gastronomiske. Sabaki tilbyr grillet kjøtt i robata- eller teppanyaki-stil, tilberedt over åpen flamme midt på bordet. De tilbyr også sushi, maki og sashimi fra egen sushidisk. Her kan du se de profesjonelle kokkene lage maten rett foran øynene dine. Sabaki er lett tilgjengelig og garanterer en stor opplevelse i sentrale og intime lokaler.

3. Plah Restaurant  Book Plah Restaurant
Oslo

På Majorstua finner du den intime restauranten Plah. Grunnlegger Terje Ommundsen er kjent som den norske thaimesterkokken. Her kan du utforske ukjente kulinariske farvann, enten det er skalldyr- eller fiskeretter, kjøttretter eller søte overraskelser. Blant annet kan du prøve «Betelblad», en fermentert surpølse!

4. Mehfel Book Mehfel
Oslo

I Kirkegata, sentrert i Oslo sentrum, ligger den pakistanske restauranten Mehfel. Her får du en opplevelse av autentisk pakistansk mat og kultur i en koselig atmosfære. Hos Mehfel kan du smake festmat fra Punjabi provinsen, kombinert med varierte retter fra andre pakistanske provinser. Fokuset til denne restauranten er halalproduserte råvarer av høy kvalitet og autentisk stemning i et lokalet innredet i ekte pakistansk ånd.

5. Ling Ling Hakkasan Book Ling Ling Hakkasan
Oslo

Ling Ling er den eksklusive Hakkasan-kjedens frekke lillesøster. Restauranten har spesialisert seg i det populære, asiatiske konseptet izakaya. På flotte Aker Brygge med utsikt over Oslofjorden kan du nyte imponerende drinker i cocktailbaren, komme i stemning med lokale DJs eller spise asiatisk mat laget med gode, norske råvarer i ultramoderne omgivelser.

6. Xich Lo Book Xich Lo
Oslo

Inne på Eger ved Egertorget ligger Xich Lo, en restaurant som serverer vietnamesisk mat som bærer preg av den franske kolonitiden. Her anbefales det å prøve sprø vårruller, salater med mango og papaya, satay-kylling og blåskjell i kokosmelk. Lokalene har et moderne orientalsk preg med detaljer som orkidéer og bonsaitrær.

7. Foodie Asian Book Foodie Asian
Oslo

I sentrale Tordenskioldsgate, rett ved Rådhuset, ligger den kinesiske restauranten Foodie Asian. Her får du klassisk kinesisk mat med en moderne vri og en ørliten dose eksperimentering. Restauranten er kjent for sitt åpne kjøkken hvor du kan se de erfarne kokkene i sving, sine store vinduer som åpner ut mot travle Oslo, men mest av alt for sine kunstneriske (og gode!) retter.

8. Lille Asia Book Lille Asia
Oslo

Synes du kombinasjonen klubb og asiatisk mat høres interessant ut? Da er Lille Asia på Majorstuen stedet for deg. Restauranten byr på et bredt utvalg sushi og japanske retter basert på flere tusen år gamle tradisjoner, som kan nytes i det moderne og stilrene lokalet. På kveldstid transformeres Lille Asia til en nattklubb, og her er også drinkmenyen av ypperste klasse.

9. Asia Book Asia
Oslo

Asia på Aker Brygge er en moderne restaurant med stemningsfulle lokaler. Restauranten er inspirert av Sørøst-Asias herlige matkultur, enten det er «street food» eller et utvalg av lekre småretter. Her får du en god dose med eksotiske krydder, kokos, lime, chili, sitrongress, nudler, curry, wok og pho.

10. Natraj Tandoori Book Natraj Tandoori
Oslo

På Bygdøy Allé finner vi den veletablerte indiske restauranten Natraj Tandoori. I koselige lokaler får du servert autentisk indisk og pakistansk mat. Her finner man alle de elskede, klassiske indiske rettene, men det er også rom for å oppdage nye smaker. Hos Natraj er god service, autentisk interiør og god mat i fokus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name