Topp 10 fiske- og skalldyrrestauranter i Oslo

Hold torsken! Ikke alle er klar over at fisk og sjømat er på sitt aller beste i vintermånedene. Årsaken er at det iskalde vannet som omringer det ganske land gir optimale leveforhold for både fisk, skalldyr og bløtedyr. De blir rett og slett «fastere i fisken». Skreisesongen er også i full gang, og det hele kuliminerer i en voldsom tilgjengelighet på herremåltider på mange av hovedstadens fiske- og skalldyrrestauranter. Vi har plukket ut ti favoritter som tilbyr lekker sjømat som er godt for både kropp, sjel og smaksløker:

1. Restaurant Fjord Book Restaurant Fjord
Oslo

Midt i Oslo finner du den kritikerroste gourmetrestauranten Restaurant Fjord, med kokk Ole Jonny Eikefjord i spissen. Her får du satte menyer med all mat du finner i både hav og fjord, akkompagnert med en tilpasset vinpakke om ønskelig. Interiøret er stilrent med nyanser av blått og er designet av interiørarkitekten Anemone Wille Wåge. Menyen endrer seg gjennom sesongen, men akkurat nå finner du lekre kreasjoner av skate, kveite og torsk.

2. Tjuvholmen Sjømagasin Book Tjuvholmen Sjømagasin
Oslo

På tuppen av Tjuvholmen, rett ved Astrup Fearnley-museet, finner du Tjuvholmen Sjømagasinet. De har et sterkt fokus på ferske råvarer fra havet, der gjester kan velge blant levende hummer og kongekrabber som svømmer i restaurantens akvarier. De har egen skalldyrbar med et godt utvalg av snacks for deg som elsker sjømat. Østers, kaviar og kullgrillet hummer er nok til av vi får vann i munnen. På restaurantens à la carte kan man velge mellom ulike appetittvekkere og fisk på Josper-grillen.

3. Lofoten Fiskerestaurant Book Lofoten Fiskerestaurant
Oslo

Man kan ikke nevne fisk og skalldyr uten å tenke på Lofoten. På Lofoten Fiskerestaurant tar de navnet sitt på alvor, og er lidenskapelig opptatt av sjømat, kvalitet og fagkunnskap. Restauranten ligger på Aker Brygge og har et interiør som spiller på kontrastene i den nordlandske naturen. Enten du skal ha lunsj eller middag, tilbys ferske råvarer med en moderne vri. Prøv gjerne restaurantens signaturrett: fiskesuppe!

4. Vulkanfisk Book Vulkanfisk
Oslo

Vulkanfisk holder til i Mathallen, kun fem minutter unna Grünerløkka. Menyen passer til alle og enhver, enten du er fysen på dagens fisk, fish n’ chips eller herlig norsk hummer. Mathallen er en yrende samlingsplass for matglade, og det er vanskelig å gå innom uten å snackse litt på det som er å tilby. Vi anbefaler å booke et bord inne i restauranten for å få ordentlig matro. Om maten faller i smak har de også en ferskvaredisk, slik at du selv kan prøve deg på deilig sjømat hjemme!

5. De Fem Stuer Book De Fem Stuer
Oslo

De Fem Stuer har en unik beliggenhet over Oslo med utsikt til hovedstaden og området i ærverdige Holmenkollen. Det karakteristiske bygget huser både hotellet Rica Holmenkollen Hotell og feinschmecker-restauranten. Interiøret er tydelig norsk, med trevegger og nasjonalromantiske elementer som matcher den vanvittige utsikten over Oslo. På menyen finner du blant annet luksusvaren piggvar, en flyndrefisk med himmelsk smak. Denne tilbredes med miso og jordskokk og vil trolig være den beste fiskeretten du har spist.

6. Bølgen og Moi Tjuvholmen Book Bølgen og Moi Tjuvholmen
Oslo

Dette moderne brasseriet ligger på Tjuvholmen, og er en del av superkokk Trond Mois restaurantkjede. Her finner du mat som er surf eller turf, men sjømaten er absolutt å anbefale. En klassiker er deres blåskjell med en asiatisk vri. De byr også på Sterling-kveite fra Hjelmeland eller konfitert torsk. De har et luftig lokale som er tegnet og innredet av Radius Design, det samme teamet som har stått for Grand Café. Veggene er prydet av lekker kunst, mens i Bar Bastard kan du spise småsnadder og lytte til vinyl i mer avslappende omgivelser.

7. Statholdergaarden Book Statholdergaarden
Oslo

Foto: Statholdergaarden

Gourmetrestaurant med stor G! Statholdergaarden er en institusjon i Oslo og kan smykke seg med en stjerne i Michelin-guiden. Interiøret kan karakteriseres som klassisk med luftige rom og hvite detaljer, men føles moderne og oser kvalitet. De har selskapsmeny, dagens meny og en à la carte som alle følger sesongene. Her får du sjømat med finesse – uansett hvilken rett du bestiller!

8. Park 29 Book Park 29
Oslo

Park29 holder til i hovedstadens eldste trevilla, rett bak Slottsparken. Gourmetrestauranten er en klassisk restaurant som ledes av kjøkkensjef Lene Kjøde, to ganger bronsevinner i NM i kokkekunst. Om sommeren har de en utsøkt uteservering, men om vinteren nytes maten innendørs i stilrene og avslappende lokaler. Dette er en fransk- og italienskinspirert restaurant, men med lokale råvarer. Du kan velge mellom ulike selskapsmenyer og à la carte. Hva med kveiteterinne med brent purre og akevittgravet lakserogn, ishavsrøye med posjert fenmikel og safran eller en mer tradisjonell rett i torskeloin med ertepuré?

9. Hanami Book Hanami 
Oslo

Japan er viden kjent for sine ferdigheter med sjømat. Hanami er en moderne japansk restaurant ved Aker Brygge, og tilbereder maten på tradisjonelt vis. Interiøret er preget av duse farger som skaper en avslappende atmosfære. De har et stort utvalg av sjømat, enten du er på utkikk etter småretter i izakaya-stil, ceviche eller husets egne spesialiteter. Det kan umulig gå galt med pannestekt breiflabb med grønnkål, tosazusaus og shiitakesopp.

10. The Salmon Book The Salmon
Oslo

The Salmon er et kunnskapssenter og spisested med fokus på norsk oppdrettslaks, en av våre viktigste eksportvarer. Her finner du laks i ulike variasjoner, alt fra moderne til klassiske retter. I kunnskapssenteret kan du lære om oppdrettsnæringen og få nyttig kunnskap om den fantastiske fisken, samt følge den live fra oppdrettsanlegg i nord. Fra hav til munn, på ett og samme sted!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name