Topp 10 restauranter for julebord

Nå er den endelig her igjen – tiden for lange, lune kvelder i lystig lag. Julebord kan bety så mangt, det kan være en samlende hyggestund for kolleger, en mulighet for å få samlet hele familien eller en unnskyldning for å spise en litt finere middag med vennegjengen. Enten du er ute etter tradisjonell juletallerken, noe som kan deles på mange eller en mer moderne vri på det, finner du det i Oslo. Her har du våre ti beste tips til restaurantbesøk der du kan ringe julen inn. Ikke glem å booke et bord i god tid, november og desember er høytiden for julebord!

1. Cru Restaurant Book Cru Restaurant
Oslo

Cru Restaurant er et Michelin-anbefalt sted på Majorstua. Her får du kortreiste matvarer i elegante, men avslappede omgivelser. Julemenyen hos Cru er inspirert av britisk matkultur og tilbyr alt fra yorkshirepudding og kveite fish ‘n’ chips til Lancashire hotpot og sjøkreps Benedict.

2. Kolonialen Book Kolonialen
Oslo

Hvis du leter etter et sted som kombinerer eleganse med uhøytidelighet, er Kolonialen stedet for deg. Både maten og interiøret kombinerer hjemmekoselig med en moderne og raffinert stil. Ta med vennegjengen eller gode kolleger til Kolonialen på Bislett for en julemiddag litt utenom det vanlige. Noen steder i Norge spiser man sjømat til jul, så hvorfor ikke kjøre på med østers med hyllebæreddik for å prikke inn julestemningen?

3. Jarmann Gastropub Book Jarmann Gastropub
Oslo

Er du litt lei av tradisjonell julemat? Dette skjønner Jarmann Gastropub godt – derfor tilbyr de en julemeny litt utenom det vanlige. Hva med å dele en ølmarinert og helstekt pattegris med gode venner? Jarmann er en selverklært brun og moderne gastropub midt på flotte Aker Brygge. Nyt utradisjonell julemat i en hyggelig og uformell atmosfære, med en vakker utsikt til havnen.

4. Grilleriet Book Grilleriet
Oslo

For grillentusiastene er dette stedet å gå. Rett ved Youngstorget ligger i Folketeaterpassasjen, og her finner du Grilleriet. I denne restauranten får du nye vrier på klassiske retter og nyskapninger med inspirasjon fra forskjellige matkulturer. Grilleriet er kjent for sitt toppmoderne og lune lokale og lukten av varmt trekull. Det meste av maten tilberedes nemlig på en kullgrill, som gir den autentiske signatursmaken av røkt mat. Rettene er sesongbaserte og kan gjerne deles.

5. Bølgen og Moi Tjuvholmen Book Bølgen og Moi Tjuvholmen
Oslo

Ytterst på Tjuvholmen finner du Bølgen og Mois filial ved Aker Brygge. Dette er et moderne brasserie med åpne og raffinerte lokaler – en favoritt blant nordmenn. På julebordmenyen har de modernisert den klassiske julematen med spennende vrier. Blant annet har de frisket opp rakfisk med wasabimajones og fritert lefse! Restauranten har plass til 250 gjester, men har også et eget chambre séparée til 30 personer.

6. Restaurant Eik Book Restaurant Eik
Oslo

Midt i Oslo sentrum finner du gourmetrestauranten Restaurant Eik. Den er et samarbeid mellom den anerkjente kokken Ole Jonny Eikefjord og investor Petter Stordalen. Restaurantens motto er innovative retter i moderne, avslappende lokaler – til en ålreit pris. Hos Eik oppdateres menyen ukentlig med eksklusive og mettende 3-, 4- og 5-retters menyer. Julebordmenyen er intet unntak og oppdateres jevnlig gjennom sesongen.

7. Kampen Bistro Book Kampen Bistro
Oslo

På Kampen i Gamle Oslo finner du denne hjemmekoselige bistroen. I et folkelig lokale, innredet med spisestuemøbler i retrostil, kan du nyte tradisjonsrik husmannskost. Hva som står på menyen varierer utifra hvilken kokk som er på jobb, hvilken årstid vi er i og hvilke råvarer som er på lager. Uansett er du garantert solid husmannskost av sesongbaserte råvarer som passer flott til et uhøytidelig julebord.

8. Jacob Aall Brasserie & Bar Book Jacob Aall Brasserie & Bar
Oslo

Sentralt på Majorstua finner du det populære brasseriet Jacob Aall. Med oppvarmet uteservering året rundt, sitt hyggelige innendørslokale og sin store bar er dette er ypperlig sted for et herlig julebord. Jacob Aall er kjent for mat av høy kvalitet, og dette gjelder også for julemenyen deres. Om tradisjonell julemat ikke frister kan brasseriet skreddersy en meny til dere basert på deres helårsmeny.

9. Brasserie Blanche Book Brasserie Blanche
Oslo

Brasserie Blanche er et behagelig restaurant som ligger mellom slottet og Majorstua. De legger ikke skjul på inspirasjonen fra originale brasserier i Frankrike. Det betyr rustikk i både interiør og mat, men samtidig herlig lekkert og velsmakende. Restauranten har et eget juletilbud i november og desember, der du får en nydelig treretters som kombinerer hint av norsk julemat og franske klassikere.

10. Kullt Book Kullt
Oslo

Rett ved Rådhuset, med utsikt mot Aker Brygge og Kontraskjæret, ligger Kullt. Restauranten er mest kjent for å huse Norges største kullgrill innendørs. Dette er stedet om dere er en stor gjeng som er glad i grilla kvalitetsmat. Det er mulig å kjøpe delemenyer eller velge seg hver sin grillede rett, enten av sesongbasert kjøtt og fisk, eller vegetar. I tillegg til amerikanskinspirerte retter tilbyr Kullt også hele seks shuffleboards for en lystig kveld med kolleger eller gode venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name