Topp 10 restauranter på 17. mai

Hurra! Hurra! Hurra! Norges nasjonaldag – den store festdagen i mai – er rett rundt hjørnet, noe som betyr at det begynner å bli fullbooka restauranter og uteserveringer i hele hovedstaden. Om værgudene er med oss kan vi ha solbrillene på nesetippen mens vi sitter på en uteservering og unner oss noe ekstra godt. Iskrem er vel og bra, men det er også viktig å få i seg god mat og drikke gjennom dagen. Vi har plukket ut restauranter i Oslo som har ledige bord til lunsj eller middag på nasjonaldagen:

1. Festningen Restaurant Book Festningen Restaurant
Oslo

Noen steinkast unna Karl Johan, ved Akershus Festning, ligger Festningen Restaurant. Med panoramautsikt mot Aker Brygge og Oslofjorden kan du nyte balansert og velkomponert mat fra kjøkkenet. Bygget stammer fra 1834, så det er i historiske omgivelser du kan få i deg kvalitetsmat på nasjonaldagen. Om maiværet klaffer har de uteservering med plass til 300 stykker.

2. Champagneria Bodega Book Champagneria Bodega
Oslo

Musserende drikkevarer har blitt en viktig del av denne festdagen. På Champagneria Bodega på Vulkan har du Akerselva som nærmeste nabo og en klassisk tapasmeny, med muligheten for å nyte mat og drikkebåde inne og ute.

3. Kampen Bistro Book Kampen Bistro
Oslo

I folkelige og hjemmekoselige lokaler med spisestuemøbler i retro stil serveres det solid «husmannskost» hos Kampen Bistro. Denne bydelsrestauranten ligger en kort spasertur fra Munchmuseet og har en lekker uteservering, perfekt for å nyte vårsola.

4. Grand Cafe Book Grand Cafe
Oslo

Ærverdige Grand Café fikk for noen år siden en skikkelig ansiktsløftning, men har beholdt sin velkjente stil. Med beliggenhet midt på Karl Johan er dette en perfekt lokasjon for en pust i bakken og en matbit! Menyen består av flere mindre retter, så det er bare å slenge ut en «Norwegian arm» for å smake på bordkameratens rett.

5. Rodin Bistro & Bar Book Rodin Bistro & Bar
Oslo

Rodins Bistro & Bar finner du ved Domkirken og Karl Johan, som del av Comfort Hotel Karl Johan. Rodins meny fokuserer i hovedsak på gode norske eller nordiske råvarer i form av franske klassikere. Interiøret kan beskrives som en blanding av intim, fransk eleganse og nordisk modernitet. Bobler i glasset og østers, husets spesialitet, er en 17. mai verdig.

6. Coyo Book Coyo
Oslo

Coyo ligger på tuppen av Sørenga og tilbyr autentisk meksikansk mat. Det er mulig å dele mange småretter fra kategorier som aperitivos, cheviche og tostadas, eller man kan gå for en langtidsstekt hovedrett. Lokalene er luftige og stilsikre i rustikke bruntoner med en miks av skinn og tre, samtidig som du har utsikt mot Oslofjorden.

7. Nydalen Bryggeri & Spiseri Book Nydalen Bryggeri & Spiseri
Oslo

Nydalen Bryggeri & Spiseri har 2 ganger blitt kåret til Oslos beste gastropub av Oslobys lesere. Menyen hos Nydalen Bryggeri & Spiseri følger årstidene, og kombinerer nasjonale og internasjonale smaker med retter godt egnet til både brygg og destillat. Dette er en skikkelig bistro med mikrobryggeri på huset og en hyggelig uteservering.

8. Skur 33 Book Skur 33
Oslo

Rett ved Oslo Rådhus og Akershus festning finner du denne lekre og folkelige italienske restauranten. Hel fisk og skalldyr grilles på en stor italiensk fiskegrill og pizza stekes i den vedfyrte pizzaovnen. 17. mai er dagen for kaker og desserter, så vi anbefaler å avslutte måltidet med deres tiramisu!

9. Vineria Ventidue Book Vineria Ventidue
Oslo

På fasjonable Frogner, noen få hundre meter fra Frognerparken, kan du få en autentisk italiensk opplevelse på Vineria Ventidue. Kjøkkensjef Massimo Ruotolo har singaturretter som linguine alle vongole (sandskjell) og fettuccine med villsvinragu. De anbefaler også å starte festmåltidet med lekker antipasti.

10. Heim Gastropub St.Hanshaugen Book Heim Gastropub St.Hanshaugen
Oslo

Restauranten befinner seg i en historisk bygning som daterer tilbake til 19. århundre, og lokaler i al fresco-stil. Gastropuben har spesialisert seg på grill og håndtverksbrygg. For å gjøre 17. mai-festen komplett kan du runde av måltidet med husets hjemmelagde iskrem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name