Topp 10 vegetariske og veganske restauranter

Oslo har mye godt å by på til vegetarianere, veganere og til de som bare ønsker å kutte litt ned på kjøttinntaket. Enten du har lyst på en tykk masalasaus, hummus og falafel eller en greasy burger er alternativene mange i hovedstaden. Vi har samlet et knippe restauranter som tilbyr gode vegetaralternativer, samt to rene veganske kaféer av ypperste kvalitet!

1. KOS KOS Book KOS KOS
Oslo

Den libanesiske restauranten KOS KOS finner du i kjelleren på Mona Lisa-huset, rett ved Stortorvet. Her får du servert klassiske retter fra Midtøsten, med en moderne vri. Vi anbefaler å spise meze i godt lag, hvor du kan velge mellom eksotiske og vegetariske småretter som enkelt kan deles. Om du ikke er noen fan av deling tilbyr restauranten også hovedretter inspirert av Egypt, Libanon og Algerie. Det rustikke kjellerlokalet gir en intim stemning. Ønsker du en opplevelse litt utenom det vanlige er det også mulig å teste vannpipe eller å få med seg den daglige runden med magedans.

2. Asia Book Asia
Oslo

Denne moderne restauranten finner du på Aker Brygge. Her serveres lekre asiatiske småretter som enkelt kan deles. En av Asias mest populære retter er «taquitos», små asiatiske tacoskjell fylt med en avocado- og jalapeñodip, syltet shimeji-sopp og rød miso. Ferske kvalitetsråvarer er i fokus, og menyen tilbyr mange lekre vegetarretter med friske grønnsaker og eksotiske veganske supper. Nyt et bedre måltid i et toppmoderne og stemningsfullt lokale.

3. Thief Foodbar Book Thief Foodbar
Oslo

Thief Foodbar finner du hendig plassert mellom ikoniske Astrup Fearnley-museet, kanalene på Tjuvholmen og vakre Oslofjorden. Restauranten står i stil med luksushotellet og serverer lekker gourmetmat. Menyen er ikke utelukkende vegetarisk, men de har enkelte vegetarretter på menyen som gir oss vann i munnen. En deilig byggotto med sopp, rødbeter tilberedt på tre ulike måter eller smørbakt sellerirot er bare noen av dem. Med sitt nordiske kjøkken og et industrielt interiør får man en avslappet følelse i kroppen.

4. Agave Book Agave
Oslo

Den meksikanske restauranten Agave ligger rett ved den populære handlegaten Bogstadveien på Majorstua. Lokalet er lite og koselig innredet og menyen inneholder klassiske meksikanske favoritter som quesadillas, burritoer, nachos og enchiladas. Alle rettene tilbys som vegetar og kan skylles ned med en kald Jarritos, en klassisk meksikansk fruktbrus.

5. Habibi Book Habibi
Oslo

I den moderne Strøget-passasjen finner du libanesiske Habibi. I et intimt og koselig lokale får du servert autentiske midtøsteninspirerte retter. Her er også den vegetariske mezen å anbefale om man er en liten gjeng. Fetaostkrem, hummus, falafel og oliven er bare noen av smårettene du kan velge mellom. Om du ønsker et større måltid er de fylte vinbladene deres en storfavoritt.

6. Riwaj of India Book Riwaj of India
Oslo

I Thorvald Meyers gate på Grünerløkka ligger den indiske restauranten Riwaj of India. I det lyse og luftige lokalet får du servert det beste det indiske kjøkken har å by på, med vegetariske signaturretter som Saag Paneer og Chana Masala. Her får du akkurat det du ser for deg, som gjør det indiske kjøkken til en favoritt for mange nordmenn.

7. Torget, Mathallen Oslo Book Torget, Mathallen Oslo
Oslo

Om du er usikker på nøyaktig hva du ønsker, er Torget på Mathallen det perfekte stedet å dra. Midt inne på Vulkan-området finner du den moderne Mathallen. Torget er selve møtepunktet inne i lokalet og er sentrert i midten av et stort utvalg matboder. Her kan man få alt fra sushi og pasta til herlige vegetarretter, kaker og oster. Det å skulle velge en restaurant som har noe alle har lyst på er ikke lenger så vanskelig!

8. Villa Paradiso Grünerløkka Book Villa Paradiso Grünerløkka
Oslo

Villa Paradiso er av mange omtales som byens beste pizzarestaurant. De har et bredt utvalg av vegetariske pizzaer, uansett om du foretrekker hvit eller rød pizza. Vi anbefaler pizzaen som er døpt «Panda WWF» med fersk mozzarella, bladbete, gorgonzola, sopp, balsamicoløk & pinjekjerner. For hver solgte pizza donerer de 10 kroner til WWF! Restauranten er intim og er preget av rustikke detaljer. Her gjelder det å booke bord i god tid, for det er nesten alltid kø for drop-ins.

9. Nordvegan Nordvegan
Oslo

Foto: Nordvegan

Et av Oslos mest populære vegan-steder finner du rett ved Tinghuset. Nordvegan er enkelt innredet og gir en intim stemning. Menyen er aldri fast, men består alltid av vegansk mat av ypperste kvalitet. Nordvegan har alltid et bredt utvalg lekre og sunne retter å velge mellom, eller som kan kombineres. En av deres storfavoritter er risottoballer som smelter på tungen.

10.Funky Fresh Foods Funky Fresh Foods
Oslo

I samme bygg som DogA, rett bak Kulturkirken Jakob, finner du den veganske caféen Funky Fresh Foods. I et stort og luftig lokale kan dere nyte varme og kalde veganretter av kvalitetsråvarer. Vi snakker nøttestek, raw kaker og jackfruit-burger. Både innredningen og menyen er enkel, men ikke la det lure deg, maten imponerer alltid! Spesielt populært er kaféens brede utvalg av saftige raw-kaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name