Topp 10 takterrasser i Norge

Etter en knall påske kjenner man at sommeren nærmer seg med stormskritt. Tiden har endelig kommet for å sitte ute og nyte sola. Hvorfor ikke finne frem solbrillene og kose seg ekstra med god mat og noe godt i glasset, på et av Norges beste takterrasser? Det finnes masse restauranter og barer i Norge som åpner dørene til takterrassen til sommeren! Vi har plukket ut ti av dem:

1. Bar Vulkan Book Bar Vulkan
Oslo

I tillegg til uteservering langs Akerselva har Bar Vulkan en stor takterrasse med utsikt over hele Oslo. Denne lille perlen finner du mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. På menyen finner du et spennende utvalg med småretter fra hele verden. For en kjøttentusiast finner du blant annet pulled pork, biff tartar og hummer på menyen. Asparges, papayasalat og spisskål er noen av de mange grønne alternativene for de plantebaserte. Takterrassen er åpen fra mai til september, avhengig av været selvsagt, og har sitteplass til 250 stykker!

2. Ekebergrestauranten Book Ekebergrestauranten
Oslo

Vi tar oss friheten til å tøye takterasse-begrepet og anbefale en restaurant på «Oslos takterrasse». Ekebergrestauranten ligger kun en kort trikketur unna Oslo sentrum. Restauranten er omringet av vakker natur og Ekeberg skulpturpark. Det historiske bygget ligger godt synlig i åsen over Bjørvika og er blitt et kjent kulinarisk sted i hovedstaden. Fra Ekebergåsen kan du kose deg med fantastisk utsikt over byen, fjorden og øyene. De tilbyr enkle måltider på uteserveringen, samt mer «fine dining» innendørs.

3. Thief Roof Foodbar Book Thief Roof Foodbar
Oslo

Om du elsker å grillmat, er dette stedet for deg! The Thief Foodbar ligger på toppen av det eksklusive hotellet The Thief på Tjuvholmen. Takterrassen har en varm og avslappende atmosfære med god musikk og rolige samtaler. Astrup Fearnley-museet er nærmeste nabo, og hotellet er omringet av Tjuvholmens kanaler. Hovedrettene byr på sesongenes beste kjøttvarer og fersk sjømat fra norske hav.

4. Madu / Q Lounge First Hotel Grims Grenka Book Madu
Oslo

Inne på First Hotel Grims Grenka finner du delikatesserestauranten Madu. Kjøkkenet er inspirert av nordiske retter med ferske råvarer, men soussjefen kan også skreddersy etter ditt eget ønske! Den avslappende restauranten ligger rett ved Bankplassen sentralt i Oslo. Etter et godt måltid kan man ta turen opp på Q Lounge, som er Grims Grenkas egen takterrasse. Baren på toppen har en hipp atmosfære med godt plass til å strekke på beina. Her kan du nyte norske vår- og sommerdager med bobler i glasset.

5. Christiania Book Christiania
Oslo

Christiania ligger et steinkast unna Stortinget, rett ved Spikersuppa. Restauranten holder til i Frimurerlosjens gamle bygg, og er en kombinasjon av gammelt og nytt. Rundt deg har du antikviteter og minner fra gamle tider, mens maten er moderne og internasjonal. Brasseriet har også en lekker buet terrasse på toppen av det karakteristiske bygget, et ypperlig sted å innta en deilig helgelunsj eller ta en drikkepause fra shopping og bykos. I helgene gjøres restauranten om til en pulserende uteplass med deilige cocktails!

6. Grand Café / Eight Rooftop Bar Book Grand Café
Oslo

På toppen av Oslos mest ikoniske hotell finner du Eight takterrasse. Baren tilbyr nydelige sommercocktails, et bredt utvalg av øl og et eksklusivt vinkart. Bartenderne mikser gjerne din favorittdrink med et smil om munnen. Den smått legendariske restauranten Grand Café ligger på gateplan i samme hotell, og gjør det mulig å konsumere et bedre måltid før du trekker opp på takterrassen for å se Oslo i solnedgangen. Atmosfæren er frisk og moderne med utsikt rett over Oslos paradegate, Karl Johan.

7. Festningen Restaurant Book Festningen Restaurant
Oslo

Dette er ikke en takterrasse i ordets rette forstand, men ligger godt opp i høyden med en vanvittig utsikt. Vi mener dette gjør den kvalifisert til denne listen. I dette gamle historiske bygget kan man nyte synet av det pulserende livet på Aker brygge mens man hører susen fra fjorden. Festningen restaurant ligger sentralt på festningsvollen og man kan lett ta seg til fots fra havnen. Lokalet i seg selv er omringet av gamle Akershus festning med brolagte veier og historie 700 år tilbake i tid! Mulighetene er mange, om du har lyst på en rask lunsj eller en kulinarisk helaften.

8. Tango Restaurant Book Tango Restaurant
Stavanger

Rett ved Vågen finner du Michelin-anbefalte restauranten Tango. Det er en koselig intim restaurant med 30 sitteplasser og kokker med kjærlighet for faget. En av menneskene bak er Kjartan Skjelde, kjent fra Masterchef Norge. Her kan du nyte lekker mat i idylliske omgivelser rundt Stavangers koseligste havn.

9. Nodee Barcode Book Nodee Barcode
Oslo

Foto: Nodee Sky

Dette moderne kjøkkenet serverer en altomfattende asiatisk meny – dette er definitivt stedet for deg med et hjerte for asiatisk matlaging. Maten blir laget på en robata-grill, i tråd med japanske mattradisjoner. Nodee ligger i Oslos Barcode-område, derarkitektoniske bygg ligger som perler på en snor langs vannkanten. Nodees unike takterrasse viser Oslos nye bydel fra en fantastisk side.

10. Pi-taket
Gjøvik

Mjøsas hvite perle, også kjent som Gjøvik, har et livlig uteliv. På toppen av Quality Hotel Strand finner du den koselige takterrassen Cafe Pi. Her er det travelt om sommeren med uteservering og live-dj. I helgene er det partyfaktor med mulighet til å kjøpe friske cocktails. På takterrassen finner du sommerklassikere som reker og blåskjell, som du kan nyte sammen med byens lekreste utsikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name