Topp 10 uteservering i Oslo

Endelig er sesongen for uteservering og takterrasser her! Forhåpentligvis kan vi myse mot solen helt fram til høsten melder sin ankomst i slutten av september. Et naturlig tilbehør til sommersolen er et bedre måltid og noe leskende i glasset. Om sommeren ønsker vi å sitte utendørs og skue utover vakker utsikt, en solrik takterrasse og muligheten til å nyte de siste solstrålene helt til solen går ned. Derfor har vi samlet topp 10 uteservering i Oslo:

1. Festningen Restaurant Book Festningen Restaurant
Oslo

Festningen Restaurant

På Akershus Festning ligger Festningen Restaurant. Du får plass på en av festningsvollene, med panoramautsikt mot Aker Brygge, Tjuvholmen og Oslofjorden, samtidig som du får i deg balansert og velkomponert mat fra kjøkkenet. Bygget ble bygget som fengsel i 1836, men har også fungert som laboratoriekjøkken og kontorbygg. Uteservering har plass til 300 stykker. Med en historisk innpakning og byens beste utsikt er det nesten ikke mulig å finne en bedre uteservering i byen.

Festningen Restaurant kan bookes til både lunsj og middag. De beskriver seg selv som et rustikt brasserie, altså norsk mat med et nikk til det franske kjøkkenet.

2. Kampen Bistro Book Kampen Bistro
Oslo

Kampen Bistro

Kampen Bistro ligger en kort spasertur fra Tøyen og Munchmuseet. På den hjemmekoselige uteserveringen serverer de mat som er laget fra bunnen av med kvalitetsråvarer. Menyen står på en tavle midt i restauranten og er sesongbasert. Rettere sagt er dette «husmannskost» med sjel i en herlig uformell setting. Dette er en klar bydelsfavoritt for de lokale, for dette er en rimelig og solrik restaurant oppe i høyden på Kampen.

3. Asia Book Asia
Oslo

Asia Aker Brygge

Det er ikke et sjokk at vi skal til østlige kjøkken på denne restauranten. Asia ligger pent plassert på Aker Brygge, og på uteserveringen har du utsikt over flere av Oslos visuelle perler. Restauranten har plukket ut det beste av asiatisk gatemat, så her kan du selv mikse og trikse med lekre småretter laget på gode råvarer. Blant annet kan de friste med sashimi, ceviche, pho eller «taquitos» – små asiatiske tacoskjell fylt med avocado og jalapeñodip. Bestill tre-fire ulike og smak av sidemannen! Restauranten har også en egen vegetarmeny.

4. Celsius mat og vinhus Book Celsius mat og vinhus
Oslo

Celsius mat og vinhus (Foto: Arne Ove Bergo, Dagsavisen)

Celsius mat og vinhus ligger på Christiania Torg, bare et steinkast unna Akershus Festning. Oslo ble omdøpt til Christiania av Christian IV i 1624, og det gule murbygget som Celsius holder til i er fra midten av 1600-tallet. Du er altså omringet av historie, samtidig som restaurantens uteservering gir deg muligheten til å sitte i en romantisk bakgård eller å nyte kveldssolen ute på torget. På sommeren har man sol fra morgen til kveld!

På menyen finner du en internasjonal crossover som vil tilfredsstille de fleste ganer, enten du vil ha fiskesuppe, blåskjell eller indrefilet.

5. Ekebergrestauranten Book Ekebergrestautranten
Oslo

Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten er bokstavelig talt Oslos takterrasse. Restauranten er godt synlig fra sentrum, og ligger i høyden over Sørenga og Bjørvika. På Ekebergrestauranten har du utsikt ut over Oslo, Barcode og fjorden. Menyen er variert og noe for enhver smak og pengepung. Du kan velge mellom småretter eller à la carte på uteserveringen, eller så kan du gå for fine dining i restaurantens andre etasje.

6. Skur 33 Book Skur 33
Oslo

Skur 33

Om du titter på utsikten fra en av festningsvollene på Akershus Festning og kjenner en vidunderlig eim av pizza eller pasta er det sannsynligvis Skur 33 som står bak odøren. «Skuret» ligger på brygga nedenfor festningen, rett ved Oslo Rådhus. Skur 33 er en trattoria med føttene godt plantet i det italienske kjøkkenet, med en spesialisering på skalldyr og fisk. Om du ønsker en napolitansk pizza har de også en vedfyrt Valoriani-ovn.

Du kan skimte Aker Brygge noen hundre meter unna, samtidig som du har ypperlige solforhold hele kvelden. Kort fortalt er dette noe av det ypperste av uteserveringer i Oslo sentrum.

7. Nydalen Bryggeri og Spiseri Book Nydalen Bryggeri og Spiseri
Oslo

Nydalen Bryggeri og Spiseri

Dette er et naturlig sted for et pust i bakken på spaserturen langs Akerselva. I Nydalen ligger denne gastropuben som satser på kvalitetsøl og pubmat med det lille ekstra.

Uteserveringen har god plass og en avslappet atmosfære, slik at man best mulig kan nyte gode drikkevarer og matretter. Inne i restauranten har de et mikrobryggeri som brygger rundt 1000 hl. Mer kortreist øl får du ikke!

8. Lorry Book Nydalen Lorry
Oslo

Lorry

Lorry er en av de mest tradisjonsrike restaurantene i Oslo. Restauranten har vært i drift siden 1870-tallet og har siden den gang vært et fast vannhull og spisested for kunstnere og politikere. Restauranten ligger rett bak Slottet i Homannsbyen og har en flott uteservering og sommermeny. De kan friste med brosteinspizza eller husmannskost laget med en lidenskapelig kjærlighet til mat.

Legg et lokk på middagen med «Lorrys legendariske store eplekake».

9. Sanguine Brasserie Book Sanguine Brasserie
Oslo

Sanguine Brasserie

Brasseriet holder til i Oslos indrefilet, nemlig på sjøsiden ved Operahusets foajé i Bjørvika. Det blir mange superlativer om man skal beskrive beliggenhet og tilgangen til sol på Sanguine. Om sommeren strekker uteserveringen seg ned mot sjøkanten og huser gjester som vil nyte nordisk mat, slikke sol og eller som varmer opp til kveldes forestilling.

Å kåre Oslos beste uteservering er en vanskelig oppgave i seg selv, men Sanguine Brasserie fortjener definitivt en plass på vår topp 10.

10. Café Skansen Book Café Skansen
Oslo

Nok en restaurant i umiddelbar nærhet av Akershus Festning. Nok en restaurant med en solrik uteservering i Oslo sentrum med nydelig utsikt.

Café Skansen holder til i et staselig murbygg fra 1800-tallet og ligger rett ved Christiania Torg. Uteserveringen grenser mot festningens grønne gressletter og høye trær. Her skinner solen til langt på kveld og gjestene kan konsumere ujålete og norsk mat gjennom hele sommeren.

En Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

* Please enter your comment

* Please enter your name